Geen Probleem

geen probleem affiche websiteformaat

Vriendschap, praten, samenzijn, heerlijk.

Zesdelige tragi-komedie door Wim Helsen, Theo Maassen en Stefaan Van Brabandt. Geen probleem! is een serie van, voor en door vrienden. Drie boezemvrienden voeren gesprekken over zowel de grot van Plato, vrouwen, hedendaagse cinema, vegetarisch eten, de kapitalistische consumptiemaatschappij, hun vriendschap en het niveau van het onderwijs als over de vorm van een gemiddelde balzak. Gesprekken waarin ze hun onderlinge frustraties op elkaar botvieren. Gesprekken waarvan niemand de bedoeling kent. Even lachwekkend als hartverscheurend.

Het drama in Geen probleem!  ontwikkelt zich tussen Peter “Peer” (Theo Maassen), Herman (Wim Helsen) en Koen “Koentje” (Stefaan Van Brabandt), drie belezen, overbewuste, egocentrische en op het neurotische af overgevoelige boezemvrienden, die na de mislukte zelfmoordpoging van Herman besluiten om elke week samen te komen.

Door hun vriendschap zijn ze alle drie veroordeeld tot het krampachtig in stand houden van hun wederzijdse verbondenheid. Elk gesprek -vol onderhuids verlangen en verborgen verdriet en waarin evenveel verhuld als onthuld wordt, is in wezen één lange, aandoenlijke poging tot contact. Contact met zichzelf, met de ander, met het leven.

CREDITS:
Acteurs: Wim Helsen, Theo Maassen & Stefaan van Brabandt
Gastrol: Marcel Musters
Regie: Norbert ter Hall
Productie: Bircan Ünlü
Eindredactie: Karen de Bok

Coach: Martijn Bouwman
Camera: Richard van Oosterhout Jelle Odé
Camera assistent: Ewoud Bon, Stijn Hoekstra & Maarten van Rossem
Geluid: Rob Dul
Licht: Janneke Hoogenboom
Lichtass.: Stijn Jonkhart, Harm Bredero & Zen Bloot
Art Director: Gerard Loomans
Setdresser: Sanne van der Hoeven
Editor: Annelies van Woerden

No posts found