Heden Soup!

affiche HEDEN SOUP - vlaanderen websiteformaat

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Daklozen, koningen, heiligen en koudwatervissers: allemaal eten ze soep. Ook mevrouwen houden van soep. Ze eten ze met lepels, sommigen soppen er brood in of slurpen aan de rand van hun soepkom. Men kan er van alles in doen. Tomaten, prei, pompoenen, kip. Maar ook liefdevolle gedachten, geheime boodschappen en champignons zijn toegestaan. En dan zwijgen we nog van ballen. In mysterieuze verre streken zijn er die soep maken van netelen. Honden blaffen om soep. Men krijgt het er warm van vanbinnen. (in zijn lijf)

Heden Soup! Is het eerste programma van Wim Helsen.

De pers over Heden Soup!:

Menzo
Wim Helsen brengt krachtig, sterk opgebouwd solotheater en blijft daarbij bijzonder grappig. Klasseperformance.

De Morgen

..zeer krachtig was de act van Wim Helsen. In rijmvorm, en met gevoel voor timing, bracht hij de hele zaal probleemloos aan het lachen.

De Standaard
Wim Helsen bracht poëtische onzin van hoog niveau.

Humo
Wij waren zeer te spreken over Wim Helsen, een man met onder zijn muts een danig gedeukt wereldbeeld. Vanuit het gat onder zijn neus stak Helsen een onwaarschijnlijke stream of bollocks af, slechts nu en dan onderbroken door een welgemeend ‘De smeerlappen!’

Algemeen Dagblad
Naar zijn absurdistische relaas over mevrouwen, soep, bushokjes en kreupele honden zit je met open mond en een wat-is-hier-aan-de-hand blik in de ogen te kijken.

Zwolsche courant, Brabants Dagblad, Gelderlander
Wim Helsen liet een spoor van verwarring achter met zijn prachtig geacteerde hysterie. Spannend van begin tot einde, vol onverwachte kronkels en beklemmende momenten.

De Volkskrant
Een absurdist van dit kaliber verdient het door de Nederlandse Cabaretwereld te worden gekoesterd.

Het Eindhovens Dagblad
Wim Helsen is een uniek talent. Zijn verontrustende monoloog is geen cabaret meer, maar absurdistisch theater waar Samuel Beckett nog een puntje aan kan zuigen. Zulke gekken kom je aan deze kant van de dikke deur niet vaak tegen. Het was niet minder dan een openbaring. Wim Helsen. Onthou die naam. Uit België

CREDITS:
Tekst en spel: Wim Helsen
Coach: Randall Casaer
Speelperiode: 2002-2005

No posts found